A levegőolajozás

2021-08-18 14:25:35-kor,Egyéb kategóriában

A pneumatikus szerszámok levegőminőség és olajozás igénye


– A levegős szerszámokat max. 6 bar üzemi nyomással szabad üzemeltetni. A tömlőhossz lehetőség szerint max. 5 m. legyen. Ha túl hosszú a tömlő, nyomáseséssel és elégtelen olajozással kell számolni.

– Figyelni kell arra, hogy a sűrített levegő tiszta és száraz legyen. Az MSZ ISO 8573-1 szabvány szerint előírt 4-es minőségi osztályú levegőt kell biztosítani.

– Használni kell levegőelőkészítő egységet, amit a szerszámhoz a lehető legközelebb kell elhelyezni. Az olajadagolási mennyiséget 1 m³ levegő mennyiségenként 1 – 2 cseppre szükséges beállítani (1 csepp = 15 mm³).

Javasoljuk a MANNESMANN DEMAG levegőelőkészítő-egység használatát.
Válasszon levegőelőkészítő-egységeink közül:

https://www.mannesmann-demag.com/de/gruppen/85541.wartungseinheit-und-filterdruckminderer.html


– Fontos a tömlő megfelelő belső átmérőjére! A nem megfelelő méretű tömlő teljesítménycsökkenést okoz!

 – Javasoljuk, hogy a gép csatlakoztatása előtt a sűrített levegő vezetéket (sűrített levegő tömlőt) az esetleges szennyeződések eltávolítása céljából jól fúvassa át.

– A motor csatlakoztatása előtt ellenőrizze sűrített levegőjének víztartalmát. A vezetékhálózatban lévő víz, korrózió, stb. a motorban rozsdásodást okoz, és ezzel a motor nagy kopásához ill. meghibásodásához vezet.

Kenőolajként: HL 32 viszkozitású osztályú gyanta- és savmentes, úgynevezett finom légszerszám olajat használjon.


Javasoljuk speciális kenőolajunk használatát:

https://www.mannesmann-demag.com/de/zubehoer/diverse/spezial-oel-1l.html


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

Váltás gyengénlátó verzióra!